Thursday, January 08, 2009

.::5 Ayat Tackle Lapuk::.

1.Hai, boleh berkenalan?

selalu di gunakan bila kita berjalan-jalan di pusat beli belah atau bertembung sekumpulan jejaka nakal.kalau sudah berjumpa di tempat awam macam tu dan kita langsung tak kenal dia,jangan harap la nak berkenalan.lagipon kita tahu mereka cuma main-main.

2.Larilah laju sikit!

Biasanya apabila kita sedang beriadah atau joging di taman,ayat ini la yang diajukan.taktik yang sangat menjengkelkan.sudah la suruh orang lari laju-laju,dia pulak melepak tepi bangku sambil menghisap rokok..TOLONGLAH!!

3.Hai, boleh tak i mintak nombor you?

sering berlaku di majlis keramaian dan kalau lelaki bertanyakan nombor telefon tidak sampai 10 minit selepas berkenalan ,nampak sangat dia terdesak!lebih elok dia beri calling card.kalau hendak juga menghubungi kita,sebagai permulaan saya fikir e-mail paling sesuai..

4.Hai, kawan saya disana tu kata awak cun!

selalunya di parti atau majlis sosial.kalau seseorang lelaki hantar kawan sebagai wakil,saya rasa kurang kagum.kalau hendak,datang la sendiri.

5.Pheeewit..pheeeewit!hai kak ngah,kak long,cik saiko,cik ian!

pelik lelaki yang suka bersiul depan wanita,macam la kita ne anak kucing.ini contoh lelaki yang tidak beradab dan tidak tahu menghormati wanita.pangkah habis-habis..



1.Hai, boleh berkenalan?

selalu di gunakan bila kita berjalan-jalan di pusat beli belah atau bertembung sekumpulan jejaka nakal.kalau sudah berjumpa di tempat awam macam tu dan kita langsung tak kenal dia,jangan harap la nak berkenalan.lagipon kita tahu mereka cuma main-main.

2.Larilah laju sikit!

Biasanya apabila kita sedang beriadah atau joging di taman,ayat ini la yang diajukan.taktik yang sangat menjengkelkan.sudah la suruh orang lari laju-laju,dia pulak melepak tepi bangku sambil menghisap rokok..TOLONGLAH!!

3.Hai, boleh tak i mintak nombor you?

sering berlaku di majlis keramaian dan kalau lelaki bertanyakan nombor telefon tidak sampai 10 minit selepas berkenalan ,nampak sangat dia terdesak!lebih elok dia beri calling card.kalau hendak juga menghubungi kita,sebagai permulaan saya fikir e-mail paling sesuai..

4.Hai, kawan saya disana tu kata awak cun!

selalunya di parti atau majlis sosial.kalau seseorang lelaki hantar kawan sebagai wakil,saya rasa kurang kagum.kalau hendak,datang la sendiri.

5.Pheeewit..pheeeewit!hai kak ngah,kak long,cik saiko,cik ian!

pelik lelaki yang suka bersiul depan wanita,macam la kita ne anak kucing.ini contoh lelaki yang tidak beradab dan tidak tahu menghormati wanita.pangkah habis-habis..



22 komen²:

Wishing Star said...

wakakakaka..
lucuu.. ;p

eida~fatiha said...

macam2 kan taktik dorg..
heheheh

ujie said...

he3 lelaki ni byk skill yer..ahaks...

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

ahahaha style mcm tu dh sah2 la takkan dilayan olh pompuan skrg..
lelaki bleh cari idea baru x?? hehe..

Mrs.Khairul Niza said...

zaman2 kena ngorat dah berlalu...hehehhe...
ida nanti jangan luper sebarkan hal HARAM n HALAL kat blogged ira tu yea...assalam...

MaDihays{Ida} said...

hehe, x suke ngan laki2 yg brlagak macho,

aH Lian~ said...

eh...salu...bukan ker akak wat no.5...
"Pheeeeeewitttt...saya masih solo, adik saya kat belakang dah kawen..."
hahahahaha....apa la akak aku..mat bangla dia pi ngorat~ isk isk isk...

sir NIK said...

salam...:) ada lagi ke taktik ngorat cm tu..?

@LiYaNNuaR said...

hmm.. kalo buat bunyi semacam tikus mondok itewww... sgt huduh lg mghuduhkan... huhuhu...

pink_butterfly said...

ada yg bagi salam pastu cakap
'as'kum, tak jawab dosa, jawab gatal'

abis tu dorg expect kita nak bwat apa?
ekekeke...bengong!

IEYNA said...

phewit phewit....

taktik lama..mmg malas nk layan laki mcm tu...hehehehhe..

biarlah diaorg kate sombong ke mcm cune ke yg penting jgn menggedik...lagi org xsuke kan...

pmpuan kene pndi jaga diri :)

Misz_zana85 said...

paling tak ske kalau kena yg no. 2 tu..kalau yg lain2 bleh kontrol muka lagi..tapi yg nie..kena @#@$!%$ la dalam hati..heee..=p

Miss SaikO said...

uiks apekehaii ada nama kite tuh ekekek

Pujangga Asmara said...

husband akak dulu nak tackle akak msti guna taktik mcm ni kan kan? *big grin* ahakss..tu sbb akak kata da lapuk..hehe..tapi remaja zaman skrg mudah tergoda dan terpedaya la kak..tgk muka ensem sikit je mesti on..pengalaman..sy sndiri..hahahaha..

eida~fatiha said...

to ujie

a'ah mmg byk skill tp tu yg kita tau mgkin byk lg kot..
hehehe

eida~fatiha said...

to pujangga asmara

husband akak x penah la tackle camtu..
akak yg tackle husband akak adalah..
wakakakaka

ensem kew?hihihi pasan la tu!

eida~fatiha said...

to miss saiko

yea kew ada nama kat situ?
hehehe saja pomot miss saiko..

eida~fatiha said...

to misz zana

ada pengalaman kew?
hihihi
biasa la taktik memikat mcm2 dorg leh uat..

eida~fatiha said...

to ieyna

tul tu!!bio la dorg ckp kita sombong asal kita jgn tgedik2 dah

eida~fatiha said...

to pink_butterfly

klu dorg bg salam kita jwb jew dlm ati..
xlah npak cam gatal sgt kan..
hehehe

eida~fatiha said...

to sir nik

ntah la sir..
mgkin dah ada taktik lain kot..

eida~fatiha said...

to ah lian comot

sbenarnya akak dok ngoratkn tuk adik la..
hehehe