Thursday, February 26, 2009

.::[♥]tOlOng!!![♥]::.

saya nak minta pendapat kawan2 ne..
tadi kawan lama saya telefon..
dia minta tolong saya jagakan anak dia..
anak dia masih bayi lagi..
baru je bersalin dan dia masih lagi dalam pantang..
katanya nak hantar kat nursery takut pulak..
nak ikutkan hati memang nak tolong jagakan,tapi??
saya kena la minta pendapat suami dulu..
saya hantar sms kat suami saya,dan
suami saya tanya sanggup ke saya nak layan karenah anak sendiri dan anak orang..
apa2 hal saya akan bincang lagi dengan suami saya..
kawan2 ada apa2 pendapat tak?


saya nak minta pendapat kawan2 ne..
tadi kawan lama saya telefon..
dia minta tolong saya jagakan anak dia..
anak dia masih bayi lagi..
baru je bersalin dan dia masih lagi dalam pantang..
katanya nak hantar kat nursery takut pulak..
nak ikutkan hati memang nak tolong jagakan,tapi??
saya kena la minta pendapat suami dulu..
saya hantar sms kat suami saya,dan
suami saya tanya sanggup ke saya nak layan karenah anak sendiri dan anak orang..
apa2 hal saya akan bincang lagi dengan suami saya..
kawan2 ada apa2 pendapat tak?


7 komen²:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kenaper dia tak suh adik beradik dia @ mak dia datang tolong jaga baby dia?

yer la..nak jaga anak sendiri...
pastu anak orang
takut kang tak terjaga lak...

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

MaDihays{Ida} said...

awk ske baby kan?

awk sndiri pun dah ade ank so think there should be no problem la..

just dat awk rase membebankan ke idak? kalu membebankan nnt jd x ikhlas, pehtu nnt jd nak komplen jer, pehtu..pehtu..pehtu.. macam2 la..

dia ade cakap tu temporary jer kan?
x pun awk cakap kat dia saya try seminggu dulu la.. kalu fatiha ok awk ok then boley la continue...

Mummy Dasy said...

Nak jaga anak org ni kena ikhlas klu x nnt jd bebanan lak... cam my SIL dia jaga 5 org budak tapi mmg ku respect coz dia jaga cam anak sendiri dia buat, smpi nak pindah budak² tu ikut sekali... klu rasa mampu teruskan klu tak terus terang jek kenapa...

Naniey said...

hi akk..nk bg opinion nih...lau akk rase akk tak terbeban..y not..tp lau akk rase mcm ssh n suami akk tak berape nak bg..baik jgn..satu ag..ank org len tak sm n ank kite tau..

sirNik said...

salam..

pada saya kalau jaga untuk sehari dua mungkin tak ada masalah kan...tapi kalau lama mungkin masalah jugak.apapun pendapat suami dalam hal ini perlu diambil kira..

Mohd Ramzi Ahmad said...

outsource... terima pastu iklankan sapa y sanggup jaga baby. Duit upah share bahagi dua... salam singgah

Misz_zana85 said...

kak eida, dah settle ke prob nih?hehe..xprasan lak ada mintak tulun kat sni ek..
da bc sume komen kt atas tu, npe sume mcm xbg je ek?tp klau tgk, mmg sume pun cm ada pengalamn je..NO KOMEN LORR..
Zana xdek pengalamn ada bby sendri, tp time kecik2 dlu, adik2 mmg zana yg jaga..
So, kt sni zana rasa ok je klau kak eida jg..lgpun bby bru lahir jew..xbyk karenah sgt..
n anak kak eida tu pun ada la kawan nnt..
hehe..pandangan shj..apepun bergntg pd kak eida sndiri larat ke x.. :)