Monday, September 14, 2009

.::[♥]Kuih Raya & Baju Raya[♥]::.



Assalamualaikum w.b.t..Alhamdulillah sudah 23 hari kita semua menjalani ibadah puasa dan alhamdulillah gak uat aku sebab dapat berpuasa penuh sampai ke hari ini..thanks tuk baby kat dalam perut sebab dia tak meragam..



Rasanya dah lama aku tak update blog aku ne..sampai ramai yang bertanya kemana aku menghilang..Maklum lah sebelum ne aku mengalami alahan yang teruk tapi semuanya beransur pulih setelah kandunganku masuk ke usia 4 bulan lebih..Syukur kepada-Mu..



Bercerita pasal kuih raya tahun ne,aku belajar uat sendiri kerana ia lebih jimat dari beli di pasaran sekarang..Mahal sungguh!!hehe..Selama seminggu aku bertungkus lumus menyiapkan kuih2 raya tuk tahun ne..sampai sakit2 pinggang dibuatnya..cian baby dalam perut..Dapat la aku menyiapkan 7 jenis kuih raya..Semuanya aku amik resepi dari internet..Terima kasih kepada tuan empunya resepi ya!!



Ne la hasilnya..Ada Almond London,Tart Gulung,Samperit,Cornflakes Madu,Cornflakes Coklat,Biskut Kelapa dan Biskut Sarang Semut..Bahan2 nak uat kuih ne sama jew cuma accessories yg kita nak letakkan jew terpulang pada kita sendiri..Ne la pic kuih raya aku tuk tatapan semua..hehe




Okey sekarang bercerita pulak pasal baju raya..Aku tak nak bercerita pasal baju raya aku tapi aku nak bercerita pasal baju raya tuk si comel tersayang..Awal2 lagi aku sudah menempah @ helai pasang baju kurung untuk dia..Satu kaler merun dan satu lagi kaler hijau..Dua2 bajunya seksi sebab jarang tapi takpe lah sebab dia kecik lagi..Leh pakaikan baju dalam tak pon takyah..
Baju lain pon aku ada belikan gak..Awal2 lagi aku dah belikan dia 4 helai..1 helai lagi tia dalam gambar..Tak sempat nak snap bateri kamera dah kong..Lupa nak cas..Tapi takpe la,abaikan jew.. hehe..Ne la gambar baju raya dia..




Rasa-rasanya cukuplah sampai disini aku berceloteh..Kepala pon dah naik pusing menghadap PC lama2..Insya'Allah kalau diberikan kesempatan aku akan update lagi blog aku ini..Kepada mereka yang berpuasa aku ucapkan Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka..Wassalam..







eidafatiha.blogspot.com



Assalamualaikum w.b.t..Alhamdulillah sudah 23 hari kita semua menjalani ibadah puasa dan alhamdulillah gak uat aku sebab dapat berpuasa penuh sampai ke hari ini..thanks tuk baby kat dalam perut sebab dia tak meragam..



Rasanya dah lama aku tak update blog aku ne..sampai ramai yang bertanya kemana aku menghilang..Maklum lah sebelum ne aku mengalami alahan yang teruk tapi semuanya beransur pulih setelah kandunganku masuk ke usia 4 bulan lebih..Syukur kepada-Mu..



Bercerita pasal kuih raya tahun ne,aku belajar uat sendiri kerana ia lebih jimat dari beli di pasaran sekarang..Mahal sungguh!!hehe..Selama seminggu aku bertungkus lumus menyiapkan kuih2 raya tuk tahun ne..sampai sakit2 pinggang dibuatnya..cian baby dalam perut..Dapat la aku menyiapkan 7 jenis kuih raya..Semuanya aku amik resepi dari internet..Terima kasih kepada tuan empunya resepi ya!!



Ne la hasilnya..Ada Almond London,Tart Gulung,Samperit,Cornflakes Madu,Cornflakes Coklat,Biskut Kelapa dan Biskut Sarang Semut..Bahan2 nak uat kuih ne sama jew cuma accessories yg kita nak letakkan jew terpulang pada kita sendiri..Ne la pic kuih raya aku tuk tatapan semua..hehe




Okey sekarang bercerita pulak pasal baju raya..Aku tak nak bercerita pasal baju raya aku tapi aku nak bercerita pasal baju raya tuk si comel tersayang..Awal2 lagi aku sudah menempah @ helai pasang baju kurung untuk dia..Satu kaler merun dan satu lagi kaler hijau..Dua2 bajunya seksi sebab jarang tapi takpe lah sebab dia kecik lagi..Leh pakaikan baju dalam tak pon takyah..
Baju lain pon aku ada belikan gak..Awal2 lagi aku dah belikan dia 4 helai..1 helai lagi tia dalam gambar..Tak sempat nak snap bateri kamera dah kong..Lupa nak cas..Tapi takpe la,abaikan jew.. hehe..Ne la gambar baju raya dia..




Rasa-rasanya cukuplah sampai disini aku berceloteh..Kepala pon dah naik pusing menghadap PC lama2..Insya'Allah kalau diberikan kesempatan aku akan update lagi blog aku ini..Kepada mereka yang berpuasa aku ucapkan Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka..Wassalam..







eidafatiha.blogspot.com

4 komen²:

Misz_zana85 said...

akak, rajin nya buat kueh raya..hebat la akak buat kueh raya stakat berpandukan internet jek.huhu, terliuq plak, tgk lama2..heheee :D

IEYNA said...

wah kak, bnyk gak wat kuih raye...leh lah ina dtg beraya ek...hihihi

PROFkusut said...

yeayyy dia dah update belog..
ihiks..manyak nye kueh rayee

apa2 pun semoga sihat ehh.. :)
samat ari rayeeeee

ujie said...

selamat hari raya...:-)