Friday, June 04, 2010

_::main masak-masak buat tart telur::_

Assalamualaikum semua..Panjang giler kan tajuk entry post aku kan?
Sebenarnya semalam adik aku request soh msk tuk cikgu satu sekolah dia nak pindah,dia ckp xyah msk yg berat2..Ala2 msk tuk minum2 ptg gitu..Aku pon plan la nak uat tart telur..

Awal2 pg aku duk siapkan bahan2 tuk uat tart telur..Bahan yg xde cuma acuan tart tu jek..Yang paling melecehkan adalah bab mengguli..Tu yang paling leceh..Tapi aku kuatkan gak mengguli tepung tu..Maklum la ne percubaan pertama aku..

Arghhh x sukenya aku bila tepung asyik melekat jew bila digelek..Aku pon x tau apa yg kuang..Bahan2 aku ikut jek apa yg ditulis..Bila dah start time nak bakar mula la percubaan yg pertama kuang berjaya..Hangus sedikit jek ditepi2 crust(omputih disitu)tu..Bila time giliran masukkan fillingnya pulak syik x msk jek..Terpaksa la msk sekali lg..Aduhhhh letih..

Hahahaha ne la hasilnya..Ada yg tebal dan ada yg nipis..:D Walaupon penat tp yg penting puas sbb dpt bljr sesuatu yg baru..:D <----(senyum spai npak sume gigi)
Dengar berita dr adikku,tart telur tu abis licin..Berbaloiiiiii



P/S; dadih yg x msuk share pon dia bawak g sekolah..;p


Assalamualaikum semua..Panjang giler kan tajuk entry post aku kan?
Sebenarnya semalam adik aku request soh msk tuk cikgu satu sekolah dia nak pindah,dia ckp xyah msk yg berat2..Ala2 msk tuk minum2 ptg gitu..Aku pon plan la nak uat tart telur..

Awal2 pg aku duk siapkan bahan2 tuk uat tart telur..Bahan yg xde cuma acuan tart tu jek..Yang paling melecehkan adalah bab mengguli..Tu yang paling leceh..Tapi aku kuatkan gak mengguli tepung tu..Maklum la ne percubaan pertama aku..

Arghhh x sukenya aku bila tepung asyik melekat jew bila digelek..Aku pon x tau apa yg kuang..Bahan2 aku ikut jek apa yg ditulis..Bila dah start time nak bakar mula la percubaan yg pertama kuang berjaya..Hangus sedikit jek ditepi2 crust(omputih disitu)tu..Bila time giliran masukkan fillingnya pulak syik x msk jek..Terpaksa la msk sekali lg..Aduhhhh letih..

Hahahaha ne la hasilnya..Ada yg tebal dan ada yg nipis..:D Walaupon penat tp yg penting puas sbb dpt bljr sesuatu yg baru..:D <----(senyum spai npak sume gigi)
Dengar berita dr adikku,tart telur tu abis licin..Berbaloiiiiii



P/S; dadih yg x msuk share pon dia bawak g sekolah..;p


2 komen²:

Miss ... said...

wah pandai wat kueh tuuuu ajar leh x ekeke

cik ian@aH Lian~ said...

eh, tak perl;u promote diri.
penat daku jual nama sendiri di sekolah~