Monday, November 29, 2010

_::Handphone aku dulu²::_

Assalamualaikum semua..Dah lama x conteng² kat blog aku nie..
Rasanya cam dah xde masa nak conteng² sbb bz melayan karenah²
puteri dan putera aku skang nie..Maklum la skang nie anak bujang aku tu
dah pndi panjat sana panjat sini..Skang nie dah pndi jalan plak..
Terkejut ngan pencapaian anak bujang aku nie..Klu nak bandingkan
ngan akaknya mmg ketara sgt la pencapaian dia..Anak lelaki la katakan,aktif
sesangat..

Oke la berbalik pd tajuk aku yg kat atas tu adalah nak citerkan salasilah(tul kew aku eja nie)
hanset yg aku guna dr dulu spai la skang..Xde la byk sgt..Xla spai leh bukak
kedai hanset..Cuma 5 ketul jek..Bukan apa aku nie jenis syg brg..Klu beli tu mmg
jg baik la,tp bila dah x guna anak dara aku la yg tolong gunakan..


Nie hanset yg mula² aku guna,Siemens C25..Masa nie aku keje kat pontian..
Gila² punya ot nak kumpul duit beli hanset..Tiap² malam,sabtu dan ahad x penah off..
Dok lenjan ot jek..Sudahnya x lama aku pki hanset nie sbb bila aku tuko housing terus x dpt signal kat kg aku..Mgkin antena dia la tu..Lg 1 duk kg mana ada signal sgt..Nak sms @ jwb call kena lari kat luar umah..


Hanset yg ke 2,Nokia 8250..hanset nie aku beli masa aku keje kat senai..
Simpan duit gj gak nak beli hanset nie..Tau² jew la hanset time tu mahal..Kira
dah bangga sgt la dpt pki hanset nie..Hanset nie aku pki xde masaalah,ok jek..
Kan aku nie jenis syg brg..Bila aku tuko beli hanset yg ke 3,hanset nie aku bg
kat abg long aku..Tahan gak hanset nie dan sebab rosak pon gara² PENJAGAAN dr anak dara aku tu..Leh dia g rendam hanset tu kat dlm mangkuk yg berisi air..hahaha terus
xleh guna..


Hanset yg ke 3,Sony Ericsson K700i..Hanset nie pon aku beli masa keje kat Senai..Ada 2 pblm masa aku pki hanset..Yg pertama button yg kat tgh² tu..Klu asyik gerak ke kiri ke kanan mana x pblm..Naik sakit jari jemari aku nie tolak² button tu..Sampai la xleh nak tolak² lg buttonnya..Masaalah yg kedua plak,kamera dia rosak..Pki x lama terus dah xleh amik gambo..Sedih sesangat..


Hanset yg ke 4,Nokia 2100..Tuko pki ngan en.suami..Dia pki hanset sony aku,aku pki hanset nokia dia..Bila dah boring tuko blk hanset sony..Begitu la
seterusnya..Aku punya la jg spai xde calar² tp bila kat tgn org lelaki hancussss
dibuatnya..hohoho..Nak beli hanset baru x mampu sbb dah bhenti keje..So simpan la ckit²..


Hanset yg ke 5,Sony Ericsson W705..Simpan duit baru dpt beli..Maklum la dah x bkeje..Aku suka sgt hanset nie..X tau nape..Dah suka nak uat camner kan??Tp ada gak keburukkan pki hanset nie..Sbbnya SLIDE..Kpd mereka yg nak beli hanset jenis slide,baik fikir tol²..Tp tpulang la pd individu masing²..Bukan apa klu jenis org
yg rajin main sms kita akan dok tolak slide dia jek..Mana x jahanam kan..hahaha aku punya la cermat tp ttp rosak gak..Nak uat camner anto la kedai repair apa lg..Tuko riben bru..Cas mahal gak tuko riben dia tu..


Pasne x tau lg nak pki hanset apa..Duit dah ckup tinggal dok survey jek kat tenet ari² nak beli hanset apa..Tgk spec dia aje..Hanset skang dah semakin canggih..
Janji ada duit tunjuk jek kat kdi hanset,dpt la hanset yg bkenan dihati nnt..Nokia ka?Sony Ericsson ka?Blackberry ka?Blueberry ka?(hihihi xmoh la..made in china),Iphone ka?(mampu kew?insya'Allah)..Ahhh x kisah la janji leh sms n call ngan org² yg tersayang..

Yang nie bukan hanset oke dan yg nie gak x mampu dibeli dgn wang ringgit..

Sekian,Wassalam..
Assalamualaikum semua..Dah lama x conteng² kat blog aku nie..
Rasanya cam dah xde masa nak conteng² sbb bz melayan karenah²
puteri dan putera aku skang nie..Maklum la skang nie anak bujang aku tu
dah pndi panjat sana panjat sini..Skang nie dah pndi jalan plak..
Terkejut ngan pencapaian anak bujang aku nie..Klu nak bandingkan
ngan akaknya mmg ketara sgt la pencapaian dia..Anak lelaki la katakan,aktif
sesangat..

Oke la berbalik pd tajuk aku yg kat atas tu adalah nak citerkan salasilah(tul kew aku eja nie)
hanset yg aku guna dr dulu spai la skang..Xde la byk sgt..Xla spai leh bukak
kedai hanset..Cuma 5 ketul jek..Bukan apa aku nie jenis syg brg..Klu beli tu mmg
jg baik la,tp bila dah x guna anak dara aku la yg tolong gunakan..


Nie hanset yg mula² aku guna,Siemens C25..Masa nie aku keje kat pontian..
Gila² punya ot nak kumpul duit beli hanset..Tiap² malam,sabtu dan ahad x penah off..
Dok lenjan ot jek..Sudahnya x lama aku pki hanset nie sbb bila aku tuko housing terus x dpt signal kat kg aku..Mgkin antena dia la tu..Lg 1 duk kg mana ada signal sgt..Nak sms @ jwb call kena lari kat luar umah..


Hanset yg ke 2,Nokia 8250..hanset nie aku beli masa aku keje kat senai..
Simpan duit gj gak nak beli hanset nie..Tau² jew la hanset time tu mahal..Kira
dah bangga sgt la dpt pki hanset nie..Hanset nie aku pki xde masaalah,ok jek..
Kan aku nie jenis syg brg..Bila aku tuko beli hanset yg ke 3,hanset nie aku bg
kat abg long aku..Tahan gak hanset nie dan sebab rosak pon gara² PENJAGAAN dr anak dara aku tu..Leh dia g rendam hanset tu kat dlm mangkuk yg berisi air..hahaha terus
xleh guna..


Hanset yg ke 3,Sony Ericsson K700i..Hanset nie pon aku beli masa keje kat Senai..Ada 2 pblm masa aku pki hanset..Yg pertama button yg kat tgh² tu..Klu asyik gerak ke kiri ke kanan mana x pblm..Naik sakit jari jemari aku nie tolak² button tu..Sampai la xleh nak tolak² lg buttonnya..Masaalah yg kedua plak,kamera dia rosak..Pki x lama terus dah xleh amik gambo..Sedih sesangat..


Hanset yg ke 4,Nokia 2100..Tuko pki ngan en.suami..Dia pki hanset sony aku,aku pki hanset nokia dia..Bila dah boring tuko blk hanset sony..Begitu la
seterusnya..Aku punya la jg spai xde calar² tp bila kat tgn org lelaki hancussss
dibuatnya..hohoho..Nak beli hanset baru x mampu sbb dah bhenti keje..So simpan la ckit²..


Hanset yg ke 5,Sony Ericsson W705..Simpan duit baru dpt beli..Maklum la dah x bkeje..Aku suka sgt hanset nie..X tau nape..Dah suka nak uat camner kan??Tp ada gak keburukkan pki hanset nie..Sbbnya SLIDE..Kpd mereka yg nak beli hanset jenis slide,baik fikir tol²..Tp tpulang la pd individu masing²..Bukan apa klu jenis org
yg rajin main sms kita akan dok tolak slide dia jek..Mana x jahanam kan..hahaha aku punya la cermat tp ttp rosak gak..Nak uat camner anto la kedai repair apa lg..Tuko riben bru..Cas mahal gak tuko riben dia tu..


Pasne x tau lg nak pki hanset apa..Duit dah ckup tinggal dok survey jek kat tenet ari² nak beli hanset apa..Tgk spec dia aje..Hanset skang dah semakin canggih..
Janji ada duit tunjuk jek kat kdi hanset,dpt la hanset yg bkenan dihati nnt..Nokia ka?Sony Ericsson ka?Blackberry ka?Blueberry ka?(hihihi xmoh la..made in china),Iphone ka?(mampu kew?insya'Allah)..Ahhh x kisah la janji leh sms n call ngan org² yg tersayang..

Yang nie bukan hanset oke dan yg nie gak x mampu dibeli dgn wang ringgit..

Sekian,Wassalam..

2 komen²:

Yatie said...

anak2 lar penawar luka....best erk entry ni.....lama sudah eida tak buat post baru...

Naniey said...

hi akk..lm akk tak update kan..heheh....da bsr ank2 akk..huhuhu....