Tuesday, March 02, 2010

_::pengalaman melahirkan Adam Farish (part 1)::_

Assalamualaikum semua..skang ne aku nak berkongsi pengalaman sewaktu melahirkan
Adam Farish..Sepatutnya due date aku 10.01.10 tp x plak rasa sakit2 nak bersalin..
Risau gak sbb ari yg ditunggu-tunggu xde gak tanda2 nak bersalin..so aku tunggu lg esok sbb doktor ada bg tempoh seminggu..klu x bersalin gak dlm tempoh seminggu kena tahan kat hospital..

Pada pg 11.10.10 perut aku rasa dah x selesa..Jap sakit jap hilang tp aku bertahan jew..Mertua aku dah ajak g hospital takut klu apa2 terjadi nnt susah plak..Sampai
hospital aku g bilik saringan tuk mendaftar..Lama gak tunggu tuk dipanggil ada la dlm 1 jam..Perut plak jap sakit jap hilang..Bila doktor check,doktor ckp pintu rahimku lom terbuka lg tp aku ttp kena tahan kat wad..Waaaaa terpaksa la berkampung kat wad mlm ne..

Malam hari aku xleh tido disebabkan kerinduan terhadap suami,anak dan kesakitan yg amat sgt..Baring ke kiri salah ke kanan salah..Semua orang sedang enak dibuai mimpi tp aku menahan kerinduan dan kesakitan yg amat sgt..Dalam kul 4 pg nurse panggil tuk check jantung bayi..Sayangnya bacaan jantung bayiku tak berapa memuaskan..So kena panggil dgn doktor tuk diperiksa..Doktor check pintu rahimku bru terbuka dlm 3cm..Nurse soh aku g sarapan tuk beri tenaga sewaktu nak bersalin nnt tp lom sempat aku nak sarapan nurse panggil aku semula..Katanya doktor nak check aku sekali lg..Bila doktor check,pintu rahimku dah terbuka 4cm..Doktor pecahkan air ketuban slps tu aku di hantar ke bilik bersalin..

Nantikan sambungannya yea!!

(Adam Farish berusia 6 hari)

Assalamualaikum semua..skang ne aku nak berkongsi pengalaman sewaktu melahirkan
Adam Farish..Sepatutnya due date aku 10.01.10 tp x plak rasa sakit2 nak bersalin..
Risau gak sbb ari yg ditunggu-tunggu xde gak tanda2 nak bersalin..so aku tunggu lg esok sbb doktor ada bg tempoh seminggu..klu x bersalin gak dlm tempoh seminggu kena tahan kat hospital..

Pada pg 11.10.10 perut aku rasa dah x selesa..Jap sakit jap hilang tp aku bertahan jew..Mertua aku dah ajak g hospital takut klu apa2 terjadi nnt susah plak..Sampai
hospital aku g bilik saringan tuk mendaftar..Lama gak tunggu tuk dipanggil ada la dlm 1 jam..Perut plak jap sakit jap hilang..Bila doktor check,doktor ckp pintu rahimku lom terbuka lg tp aku ttp kena tahan kat wad..Waaaaa terpaksa la berkampung kat wad mlm ne..

Malam hari aku xleh tido disebabkan kerinduan terhadap suami,anak dan kesakitan yg amat sgt..Baring ke kiri salah ke kanan salah..Semua orang sedang enak dibuai mimpi tp aku menahan kerinduan dan kesakitan yg amat sgt..Dalam kul 4 pg nurse panggil tuk check jantung bayi..Sayangnya bacaan jantung bayiku tak berapa memuaskan..So kena panggil dgn doktor tuk diperiksa..Doktor check pintu rahimku bru terbuka dlm 3cm..Nurse soh aku g sarapan tuk beri tenaga sewaktu nak bersalin nnt tp lom sempat aku nak sarapan nurse panggil aku semula..Katanya doktor nak check aku sekali lg..Bila doktor check,pintu rahimku dah terbuka 4cm..Doktor pecahkan air ketuban slps tu aku di hantar ke bilik bersalin..

Nantikan sambungannya yea!!

(Adam Farish berusia 6 hari)

1 komen²:

Miss ... said...

hmm x sabo nk baca yg sambungan huhu